onsdag 27 juni 2012

Veckans skiss Tema 2

Det är väl lika bra att köra på tänker jag... :-) Först kommer inget, sen kommer inget, sen kommer allt! :-D
Här skulle man göra något med tema bakverk. Jag erinrade mig att jag har en härlig cupcake-stämpel i gömmorna och bestämde mig för att göra ett kort.
Efter lite klurande kom jag på att jag var sugen på ett ramkort, tycker att de är såå snygga! Sagt och gjort, ramkort blev det, ljuvligt rosa och blommigt och karamelligt i största allmänhet! :-)

Kul att få användning för flera av de fina stämplar jag faktiskt har men inte använder jätteofta... Vimpelstämpeln är ju supersnygg! Så även textstämplarna från samma kit, gillar massor!!
Nu ska jag gå och sova, så ni slipper fler uppdateringar idag... Haha!

Sommartävling Veckans skiss Tema 1

Häj häj! Nu är jag här igen... Med ett nytt modem och fungerande uppkoppling, yaaaay!! :-) Alla utmaningarna till CC:n upplagda och klara, check! Nu tänkte jag då fortsätta med sommartävlingen på Veckans skiss. Tema ett skulle man följa en skiss och ha med följande saker:

1. Minst 2 olika sorters typsnitt/bokstäver


2. Färg - acrylfärg, mist, gesso, kritor osv. (Chalkade kanter räknas inte)


3. Något urklippt - från ett mönstrat papper eller foto


4. Minst 5 olika färger


5. Något icke-scrappigt. En produkt som inte är avsedd för scrapping,
tex en biljett, ett kvitto, spänne från skärp...





Två typsnitt som synes... Jag har använt gesso och mist. Den "bubbliga" ramen är urklippt ur ett större journalingpapper jag hittade i mina gömmor. Bakgrundspappret är rosa, även om det inte syns så bra här... Det finns även gult, orange, grönt, blått, turkost, svart och vitt.
Spårvagnsbiljetten från Lisebergsbanan är min oscrappiga grej... :-)


Fotot är på stoltaste ungen förra sommaren, gissa om hon var nöjd?! (Mamman tyckte dock det var värdelöst, det är trots allt jag som har tryckt i mig största delen av godiset...)

Mera CC

Hej hej! Min inspiration har fått sig en riktig swoosch och jag har faktiskt idag gjort klart den tionde och sista utmaningen till CC:n på Svensk Scrapbooking. Superkul och väldigt inspirerande utmaningar!! Jag tänker inte visa alla här och nu, men en ska ni få!
Nr 9 som var en lift. Jag öste på med gesso, modeling paste, akrylfärger och säkert nåt annat kladd... Fjärilarna är urklippta ur fina BoBunnypappret. :-)

Den var rolig att göra och jag är nöjd med resultatet! :-)

söndag 24 juni 2012

Midsommarcrop

Hör och häpna, men jag har kommit in i ett riktigt scrap-stim! I slutet av veckan gjorde jag ett kort och en LO till en tävling och igår gjorde jag två kort och en LO till midsommarcropen på Svensk scrapbooking. Jag har fler alster på gång och det är så kul att äntligen ha lite flyt och inspiration!!
Märkligt också att jag har gjort fler kort än LO:s... :-)

Här kommer kortet till utmaningen som skulle gå i endast svart och vitt, förutom minst tre röda blommor.

Jag är barnsligt förtjust i ramkort... Gjorde ett till häromdagen, men det får ni se en annan dag för jag glömde fota...

Nästa kort gjorde jag efter en skiss:


Somrigt värre! På skissen var det blommor, men jag dammade av mina fina fjärilspunchar! :-) Och symaskinen, som v e r k l i g e n  var dammig!! :-P

Sist men inte minst gjorde jag en LO. Jag tyckte att skissen var så himla snygg att jag kopierade den rakt av!

Mina finisar på skolkortet!! <3 Hjärtana är snygga i verkligheten men ser visst inte mycket ut för världen här... De är målade med crackle paint, picket fence... Snyggt tycker jag! Även här fick symaskinen jobba lite. Det är visst ofta så... När jag väl tar fram symaskinen en gång är jag gärna på den snart igen. :-)

För övrigt hade vi en väldigt trevlig midsommar tillsammans med familjen Ö-J. Vi åt en massa god mat, var på midsommarfirande i parken med lotterier, fika och dans kring stången. Inget av våra barn ville dock dansa, så vi tittade bara på. Anna vann högsta vinsten på lotteriet: 500 kronor på lokala ICA-handlaren... :-) Orättvist tyckte vi bybor! Haha! Sen gick vi hem och åt ännu mer mat, drack lite vin, spelade fotboll med barnen. Stella fick plötsligt feber på kvällen, men mådde ändå bra och var pigg. Igår var hon feberfri igen, skumt!
Nu ska jag krypa ner brevid lillprinsen och försöka sova lite. Imorgon börjar sista arbetsveckan innan semestern!

tisdag 19 juni 2012

En gammal en...

Hej på er! Har varit dåligt med scrappade alster ett tag nu, mest mobilbilder i inläggen... Idag är jag hemma och vabbar en kokhet liten prins. :-( Hoppas han kryar på sig till midsommar, han kommer bli hemskt besviken om inte hans idol och kompis Tim  kan komma och hälsa på!
Medan han ligger i soffan och kollar på Emil passar jag på att blogga lite... Kollade igenom  mina bilder och hittade faktiskt en LO som jag inte har visat. Jag gjorde den till Skrotboken som hade ett inlägg på valborg där temat var brännbart.
Brännbart tänker jag trä! Hittade en massa ursnygga woodgrainbokstäver på skrivbordet. Eftersom det mest var "oanvändbara" bokstäver kvar använde jag dem på min layout.


Fotot på Stella är från valborgsfirandet förra året. Jag ångrade mig lite i efterhand att jag gick på så hårt med den svarta cracklepainten, men det är ju inte så mycket att göra åt... ;-)


Bokstäverna är ju helt ljuvliga! Har haft dem "i hundra år", hoppas jag hittar nya nån gång...

Kanske till och med kan bli något scrappat idag om lilleman tillåter...Ha en fin dag!

lördag 9 juni 2012

Städat!

Här har ni mig igen... Plötsligt mitt i städningen fann jag mig omorganiserande av scraphörnan! Tokigt va?! Så nu är det städat och fint. Har slängt en del, skönt! Och så vände jag på skrivbordet så det står mot fönstret, mycket trevligare än att glo i väggen ju!
Kanske skaparlusten får sig en kick nu, hoppas!!

Så här blev det:

God lördag!

Hur har ni det i stugorna? Vad gör ni en dag som denna?
Jag halvligger i soffan och dricker förmiddagskaffe... Var ute på en powerwalk med bästa Åsa imorse, riktigt skönt, men jag var lite seg i benen. Vet inte om det beror på det minimala kaloriintaget eller det faktum att jag faktiskt sprang igår efter jobbet.
4 km blev det igår, ingen lång och ingen snabb runda, men jag sprang hela tiden och det är jag nöjd med!!
Känns skönt att ha bestämt sig! No more soffpotatis... (sa hon som ligger o soffan nu, haha)

Nu har jag kört iväg resten av familjen och tänkte få till lite städning här hemma, så det kan bli lite lördagsstämning sen!

Och imorrn blir det en tur till stan med maken och inhandling av presenter till blivande sjuåringen! <3

Nää, nu är kaffet slut! På't bara...

torsdag 7 juni 2012

Projekt 366

Tjohej på er! Jag är på dag fyra på mitt soppätande... Än så länge går det över förväntan. Är inte särskilt hungrig, dock ganska sugen på olika saker... Men då är det ju bara att dricka vatten, haha! Eller ta en fadd soppa. ;-) Vill man vara fin får man lida pin! Får väl se hur det går i helgen när jag är ledig tillsammans med resten av familjen. Nåja, bara att bita ihop och gilla läget, det är ju självvalt!

Scrappar gör jag inte mycket. Igårkväll fick jag ett ryck och gjorde färdigt junis halvfärdiga sida. Inte den jag är mest nöjd med, men ändå! Hög tid att sätta fart med juli också. Lite svårt att hitta motivationen just nu bara...


Nu är jag allt lite trött! Kanske borde gå och lägga mig tidigt och ladda för en troligtvis körig dag på jobbet imorgon... Resten av familjen är lediga. Stella ska åka lastbil med Niclas, köra studenter! :-) Det blir nog spännande för henne...
Mannen har kommit hem från Stockholm ikväll, härligt även om han var trött och somnade i soffan nästan direkt. ;-P

tisdag 5 juni 2012

Dag 2

Igår påbörjade jag en soppkur med itrims soppor. Blir så trött på att jag aldrig kommer nånvart med LCHF. Tänkte att jag ska köra en vecka till att börja med för att få lite motivation! Får se hur det går... Överlevde gårdagen utan större problem iallafall, men är riktigt hungrig nu när jag vaknat.

Svårt att motionera denna vecka då T är i Stockholm och jobbar. Men jag tänker att jag får hitta på nåt! Förra veckan var jag annars väldigt duktig och sprang. Får ta det i slutet av veckan när han kommer hem igen...

Svårast med maten lär bli de lediga dagarna. På jobbet hinner jag inte att fundera på att jag är hungrig, så det går nog av bara farten, men helgen kan bli kämpig... Hoppas den berömda ketosen har infunnit sig så jag känner mig euforisk utan att behöva äta! ;-)

Nu ska jag mumsa i mig (ironisk) dagens första läckerhet... Hehe...