tisdag 24 januari 2012

Projekt 366

I've decided to join the project 366 at the kathryn wheel. Sounds wonderful to have a diary to go back to, even if you don't write much every day... I'm transforming an old schoolbook for the project! :-D I'm using lots and lots of gesso...

Via ElinÅ:s blogg har jag hittat till the kathryn wheel, en fantastiskt inspirerande blogg med en årslång utmaning. Att göra en artjournal i kalenderform och skriva/rita eller vad man nu vill göra, något litet varje dag. Detta tyckte jag lät roligt! Tänk vad kul att kunna gå tillbaka och titta vad man gjort hela året. Även om det bara är en kort rad om jobbet eller pannkaksstekning eller vad det nu må vara... Jag har iallafall bestämt mig för att haka på! Jag hittade ett gammalt studiehäfte i respirationsfysiologi i bokhyllan... Den håller nu på att genomgå en massiv förvandling med hjälp av mycket gesso, olika färger och diverse spillbitar. Roligt!! :-D Så här ser då min januari-sida ut:

måndag 23 januari 2012

Punky scraps challenge 39

I fredags var det ju dags för den tredje och sista utmaningen i januari på Punky scraps. Denna gång är det som vanligt "get picky" och det är ju sååå kul! Jag var ute i sista minuten och satte mig i torsdags kväll (vilket också är deadline), men jag fick flow och det blev en layout lyckligtvis... :-)

Här är listan på vad som skulle vara med:

Kerry: Since it is the month of fresh and shiny new starts I'll choose something shiny
Cheryl: in the same vein as kerry, since you might wish to turn over a new leaf in the new year, let's have something to do with books
Misty: stenciling or masking
Jolanda: Use some charms
Ashley: have some negative space
Celina: Use silver or gold
Marie: Use Stickles
Kat: bubble wrap

Och här är min tolkning:

Jag har maskat fina stjärnor med mina fina stains från Lindys stampgang, och så har jag stämplat pearlmaker med bubbelplast. Titeln klädde jag in i metalltejp från Biltema, så bokstäverna skulle bli fint silvriga! De tjusiga paljetterna kommer från svärmors pyssellager till dagbarnen, jag fick några stooora... Satte en hjärtbrad i mitten och monterade på cirklar utrivna ur en boksida. Lite stickles i ränder över bakgrunden blev pricken över i.
Just ja, hittade ju en kamera-charm som fick sällskapa med några gamla pärlor från mitt förråd!



Vi har haft en härlig helg! I fredags var en kär vän från förr här med sin familj! Vi har inte setts på tre år, så det var verkligen på tiden!! Ville passade på att få feber samma dag, så jag var lite orolig att det skulle bli inställt, men de bestämde sig för att komma iallafall... Väldigt trevligt!
På lördagen fick vi hem ett lass ved som vi bar in i vedskjulet, så nu kan vi elda för fullt igen! I övrigt slappade vi mest. Jag gick en rask promenad med Foo Fighters i lurarna, härligt!
Och igår var det söndag med simskolebesök... Sedan tillbringade jag kvällen på jourcentralen. Det var oförskämt lugnt, på gränsen till tråkigt... Men man ska väl inte klaga antar jag!? ;-)
Idag är det måndag och jag vabbar med min lilla feberman! Just nu är han dock ganska pigg, så jag hoppas han snart är frisk! <3

måndag 16 januari 2012

Scrappeli scrap!

Go' måndagskväll! Jag har just avslutat kvällens pysslande... Blev inte så lång stund, men det blev mycket kladdande! :-) Fast jag är inte klar, bara för ikväll!
Jag gjorde en LO till förra veckan! En bara-för-att-LO med kitet från Mollys som jag vann på Challenge me happy häromsistens... Halloweenpapper och dekos! Klurigt för mig som har lite svårt just för det temat, men det var sjukt snygga baksidor på de halloweeniga papprena och dekosarna gillade jag också!
Blev en höstLO i glada färger:


Finaste dottern i sin söta mössa! <3 Jag skar till mindre bitar av det lila pappret och satt i hörnen. Innan dess kladdade jag lite svart gesso och svart mist på bakgrundspappret. Blommorna är målade med svart gesso och pimpade med de snygga glittriga bradsen. Twine-bokstäverna är ju bara för söta!!

Nähä, nu ska jag gå och knyta mig! Har ganska ont i halsen ikväll, IGEN! Suck! Nu har jag varit förkyld i varierande grad sen den 27 december. Drygt! Vill bli frisk så jag kan komma igång och röra på mig! Känner mig som en heffaklump och det är inte ett dugg kul!
På återseende!

lördag 14 januari 2012

Award och veckans utmaning på PS

Hej hej! Äntligen helg... Har varit en turbulent och ganska påfrestande vecka på jobbet, så nu ska det bli skönt med några lediga dagar!
Jag har fått en award av Linda, tack söta du! :-)

Man ska:
-dels kopiera den och länka till den man fått den av
-dels ge den vidare till 5 bloggare man inspireras av
och som har mindre än 200 följare
och meddela dem det.
Jag ger den vidare till:
Malin
Elin
Sandra
Veronica
Malena


Jag har faktiskt hunnit scrappa lite, trots att jag varit ganska slut på kvällarna. Eller kanske just därför?! Det är ju oerhört avkopplande att sätta sig och pyssla med något när man har mycket att tänka på... Och sen hade jag ju en deadline, så jag var ju tvungen! ;-P
Veckans utmaning på Punky Scraps är en helt sjukt snygg skiss som Marie gjort. Min tolkning blev så här:

Fotot är från förra sommarens Kolmårdsutflykt. Fikapaus i Bamses värld, såklart! Ville få till en somrig känsla och tycker att molnpappret är alldeles underbart!! Lite gesso och mist förstås, annars vore det ju knappast jag... ;-P Kom på att jag skulle använda mig av ett av de många journaling block som bara ligger för det mesta. Ritade dit lite stygn med en penna och pang så var det klart!
Stick nu iväg till Punky scraps och kolla den supersnygga skissen och de andra tjejernas tolkningar! Och glöm för all del inte att göra ett eget bidrag! Fin-fint pris i potten och du har hela månaden på dig med alla utmaningarna!

Nu ska jag återgå till den högst oväntade städmanin som infann sig på förmiddagen! Bäst att hålla i, för det lär dröja innan den återkommer! Just nu är det köket som får sig en noggrann genomgång, känns väldigt skönt! På återseende!

lördag 7 januari 2012

Punky scraps Challenge #37

Nu är det som bekant nytt år och då sätter utmaningarna igång för fullt igen! Första utmaningen på Punky scraps en bild att inspireras av:


Jag tog fasta på rutorna och i viss mån färgerna. Så här blev min tolkning:


Färgerna blev väldigt märkliga när jag fotade och jag hade inte tid att fota om, så det fick bli som det blev. Inte riktigt så blek i verkligheten. Själva bakgrunden kändes väldigt julig tycker jag, men det blev ganska roligt ihop med det somriga fotot från den gamla BP-macken i Björkfors!

Glöm nu inte att gå in och kolla de andra tjejernas tolkningar! Och för all del inte att göra ett eget bidrag... Fint pris i potten!

Nu ska jag hoppa in i duschen! Snart dags att åka och hämta sonen som plötsligt igår bestämde sig för att han ville sova hos mormor. Han ringde och sa "du hämta mig" <3 Men mormor har ju ingen barnstol i sin bil, så det blev jag som fick åka dit med gullungen!
Vi ska gå och sjunga med Pettson i eftermiddag, hoppas det blir skoj!

tisdag 3 januari 2012

Kärleksfullt med hjärtan

På årets sista dag publicerade Skrotboken ett inlägg där utmaningen var att skapa kärleksfullt med minst tre hjärtan. Jag har min vana trogen mistat en del... Använde ett chipboardhjärta som mask, det svartprickiga hjärtat är också av chipboard. Sedan blev det två små hjärtan i titeln. Fotot visar min badglade prins... <3


Osså måste man ju visa lite detaljer va!?


Nu är jag riktigt sugen på att scrappa!! Har en LO som måste bli klar senast imorgon... SKulle varit på scrapträff igår, men det blev tyvärr inget av det. :-( Hoppas på en ny chans snart, det är ju såå mycket roligare tillsammans!

SMAJ v.52

Och så sista ordet ut i denna mini art journal, framtiden! (fast det är ju inte det sista för mig eftersom jag har fuskat nu på slutet... Har ju sisådär åtta kort kvar att göra och några till att blogga..)
Tycker att den fina klockmasken passar så bra för att illustrera framtiden. Lite stjärnor kändes nyårsaktigt och så även den tjusiga sticklesen. :-)
Jag hoppas att 2012 blir ett bra och utvecklande år på alla sätt och vis!!

Japp, det var vad jag tänkte visa i SMAJ-väg så här långt, men räkna med att ni kommer att se fler. Vågar bara inte lova när... :-P

SMAJ v.51


Vecka 51:s ord är familjetid. Den bästa tiden är ju när hela familjen är lediga lite mer sammanhängande och man både hinner med att mysa och göra ingenting, och hitta på saker. Det värsta är ju bara att det går sååå fort!! Men den här veckan är jag ledig tillsammans med barnen, det är härligt, även om vi är osams en del mellan varven... ;-P Torsdag och fredag är även maken ledig, härligt!

måndag 2 januari 2012

SMAJ v.50

Ordet för vecka 50 var traditioner och så här i jultider fokuserade jag på jultraditioner! Vi har inte så mycket traditioner i vår familj, men vi håller så sakteliga på att bygga upp sådana. Det enda som är riktigt traditionsenligt är att vi varje år firar lilljul hos min mamma på kvällen den 23:e. Julafton brukar vi fira med sväronen, antingen hos dem eller hos oss. Beror lite på vem som är sjuk för stunden, för just sjukdom tycks vara en tradition också. ;-P