söndag 28 augusti 2011

Augustiutmaning hos Litte Yellow House

Jag har gjort ett bidrag till den härliga tävlingen hos Little Yellow House. Man skulle inspireras av den somriga bilden och alstret skulle innehålla ordet vatten. Jag tyckte färgerna var alldeles underbara och ville använda dem, dessutom tyckte jag att parasollet var snyggt så jag använde mig av washitejp för att skapa en liten parasoll-form på min LO. Så här blev det...


Återigen är det Kretabilder från förra sommaren som kommit till användning. :-) Dottern är uppe ur vattnet på en sällsynt vattenvila, hon var mest i poolen, dag som kväll. Vi fick nästan tjata för att få henne att gå upp och äta en glass... ;-)


Nu ska jag ägna mig åt lite trädgårdsarbete en stund innan det är dags att åka och hämta barnen hos mormor. Maken och jag var en sväng på stan igårkväll i det fina vädret. Vi åt tapas och drack en öl eller två. Mycket trevligt! Frågan är om jag ska klippa gräs eller rensa ogräs? Ogräs kanske så får mannen klippa gräs! :-D



tisdag 23 augusti 2011

SMAJ v.34

Idag har jag gjort en nystart! Jag har nämligen gått första dagen på mitt nya jobb! Det känns mycket, men bra! Det snurrar i huvudet av allt man ska komma ihåg... Men det känns som ett trevligt ställe där alla är snälla och trevliga och det gillar jag mycket!
Igår hann jag göra veckans SMAJ-bidrag och ordet var just nystart! Jag har ju även gjort en liten nystart i mitt liv som bloggare med den här nya bloggen! :-) Två saker alltså!

Jag har använt många remsor av washitejp, vissa veckade jag, andra inte... Duttade olika färger av pearlmaker runt kanten, blev lite godiskänsla över hela kortet tycker jag. Färgglatt som aldrig förr! ;-)

Nu tänker jag sätta mig och scrappa en liten stund innan det är dags att krascha i sängen!

måndag 22 augusti 2011

Punky scraps challenge 26

I fredags kom äntligen den tredje och sista utmaningen den här månaden på Punky scraps och den här gången var det en "get picky" igen. Och här är listan med saker man ska ha med:

-använd färg
- paljetter
- något transparent
-vitt område
-något du hittat i din väska
-något orange

(man kan välja två eller flera, men jag tog alla, det är mer utmaning så tycker jag)  Och här är resultatet:


Jag använde grön cracklepaint och orange mist, två stora gröna paljetter, ett ghost shape-hjärta, två utländska mynt (tyvärr inte grekiska utan engelska... ;-)), som sagt orange mist, orangea blommor, stickers och pärlor som jag fyndade i dotterns pärllåda... Och white space tycker jag att det finns gott om!
Bilden är från vår favorit-pub på Kreta. Det fanns helt otroligt mycket att titta på, massor av knasiga saker... Otroligt kitschigt, men ändå mysigt på något vis. :-) Hade ju som sagt varit roligt om det var grekiska pengar som låg längst ner i handväskan, men de var från England... Och där var det ännu längre sen jag var, haha! Borde kanske byta väska lite oftare, eller iallafall rensa den! ;-)

I used green cracklepaint, two large green sequins, a ghost shape-heart, two foreign coins (unfortunately, not Greek, but English ...;-)), orange mist, orange flowers, stickers and beads that I found in my daughter's room. I think there is plenty of white space... :-)
The picture is from our favorite pub in Crete. There was plenty to watch, lots of weird things ... Incredibly kitschy, but still cozy in any way. :-) It would have been fun if it was the Greek money that lay at the bottom of the handbag, but they were from England ... And there it was even longer since I was, haha​​! Should perhaps change the bag more often, or at least clean it! ;-)


Nu ska jag sluta sitta framför datorn och försöka göra lite nytta istället! Städa kanske? Eller scrappa! :-D Finns ju ett nytt ord till SMAJ att tolka. Och det passar utmärkt på alla möjliga vis...

Now I will try to do something useful instead! Cleaning maybe? Or scrapping! :-D
Thank's for stopping by...


Mera aluminiumtejp

Måste ju visa tavlan jag gjorde till Stella också! På hennes använde jag tunna stickers och det funkade ju bra tycker jag! Det var onekligen lättare att peta runt dem än de tjocka thickers jag hade på Villes...


Spetsen i nederkanten var svår att få fram... Jätteroligt är det iallafall, ska fundera ut nåt mer kul jag kan göra. Kan ju inte dränka huset i tavlor, eller?!
Är väldigt sugen på att pyssla idag, hoppas det blir lite scraptid nån gång! Nu är det dock morgonkaffe och Emil i Lönneberga som gäller. :-) Eller, Ville kollar Emil och jag sitter vid datorn brevid. Mysigt!
Stella är lämnad på skolan med gympapåsen packad med nya fina skor, frukten i väskan osv. Min stora lilla tjej!!

söndag 21 augusti 2011

SMAJ v.27

Efter en ganska behaglig jobbhelg har jag hunnit klippa halva gräsmattan, (resten fick mannen ta), lekt med sonen och laga mat. Nu är barnen äntligen nerbäddade i sina sängar och jag fick tid att fota min sista SMAJ. Jag är grymt nöjd med den här, trots att den är så väldigt sparsmakad (eller kanske just därför?!).
Ordet är sand och jag funderade på vad jag skulle göra av detta... Men så fick jag en idé och så här blev resultatet:


Är det inte sandigt så säg?! Jag klädde kortet med kraftpapper, sedan mistade jag lite guld och brun mist. När det torkat öste jag på ett lagom lager med spraylim som jag sedan strödde clear embossingpulver över. Fiffigt va?! ;-) Wellpappen som jag satte stickersarna på fick bada i glossy accents och jag tycker att det blev väldigt mycket vattenkänsla över det hela! Som sagt, jag är grymt nöjd med det här!!

En liten närbild:

'
Imorrn är det måndag igen och nytt ord! Ska försöka att inte halka efter igen, det blir så jobbigt... :-)

Det är också ledig dag imorrn, det ser jag fram emot! Upp tidigt och skjutsa Stella till skolan. Känns lite konstigt och ovant. Får se om lillebror följer med mig hem eller om han vägrar! :-)

fredag 19 augusti 2011

SMAJ v.26

Jag har jobbat på som bara den idag ifall ni inte märker det... ;-) Här kommer min tolkning av ordet sommar och alla ljuvliga saker det medför...


Sommar får mig att tänka på sol och bad, god mat och dryck, grillat, resor och utflykter, glass och fika... Ja, en hel massa positivt klingande ord. För att sätta ord på känslan gjorde jag ett pastelligt kort. Färgerna blev lite missvisande, det gröna är lite mer mintgrönt i verkligheten...

Nu är det bara v. 27 kvar, och tänka sig, det är klart!! Men jag har varit generös med glossy på det, så det måste nog torka tills imorrn... ;-)

Ska jobba lördag och söndag. Men det är min näst sista jobbhelg på lääänge, så det känns helt ok! Även lite vemodigt då det är sista passen på min gamla hemavdelning... Har inga andra pass inplanerade där innan jag slutar! :-( Kommer sakna dem!!

Nu ska jag njuta av ugnsrostade grönsaker och grillat kött om inte regnet släcker grillen... Å ett glas rött såklart! Skål och trevlig helg på er!

SMAJ v.30

Nu är jag här igen... Min tolkning av ordet vila blev så här:


Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om det här kortet, mer än att när jag tänker på en färg i samband med vila så tänker jag vitt... Tycker att det är vackert med vitt hur som helst! Harmoniskt på något vis... Så länge det inte blir sjukhusartat förstås. ;-)

SMAJ v.32

Nästa ord på listan är resa. Vi har börjat prata om att åka någonstans nästa sommar. Stella längtar tillbaka till Grekland och maken och jag är också sugna på en solsemester! Återstår att se vart det bär... Ska det bli Grekland igen eller ska vi testa något nytt, Turkiet eller Mallis?! Det är iallafall härligt att drömma och planera. Tolkningen blev så här:



Tänk så roligt man kan ha med stickles och pearlmaker... *fniss*


Apropå att bestämma resmål kan jag avslöja hur jag och maken ibland brukar avgöra saker... Vi letar upp fem förslag var och skriver på lappar som vi lägger i en burk. Sen drar vi lappar och det som först kommer upp som båda har skrivit blir det. Haha! Sen kan man fortsätta med ort på stället osv... Stella nappade på idén och började genast göra lappar...

SMAJ v.31

Här kommer min tolkning av ordet ledig:


Precis när jag satt och grejade med det här kortet ringde min blivande chef och talade om att mitt schema var klart! Gissa om jag blev otroligt glatt överraskad när han sa att jag ska vara ledig varannan fredag!? Jag som har grämt mig lite för att jag ska mista mina lediga dagar mitt i veckan, även om jag är överlycklig över att ha fått ett måndag-fredag-jobb. Men nu kommer jag alltså kunna njuta av det ändå!! Perfekt om man ska gå och klippa sig, gå till tandläkaren osv.. Eller bara gå på stan när inte alla andra gör det. ;-) Och lillprinsen får en dag mindre på dagis, kan nog vara bra för honom! Behövde itne fundera nå't länge över min journaling iallafall! ;-)


SMAJ v.25

Eftersom jag har bestämt mig för att jobba ifatt mina SMAJ:ar tänkte jag börja dagen med att visa nr 25 som faktiskt har varit klar en längre tid, men jag har inte kommit mig för att blogga den. Här kommer den nu, utan krusiduller... ;-)


Jag lovar att det ser lite "vattnigare" ut i verkligheten! ;-) Jag gillar havet! Är mer eller mindre uppvuxen i en segelbåt, var inte många veckor första gången jag seglade... Minns det som underbara somrar, när man fick vara ute i skärgården nästan hela tiden! Bada jämt, utforska nya små öar och spännande platser. Dessutom var vi ofta i sällskap med andra båtar, så jag hade oftast någon att leka med! Perfekt!! Som jag minns det var det alltid fint väder också, men det stämmer kanske inte... Haha! Nåja, härligt var det iallafall. Och man sover ju så gudomligt skönt på en båt. Det där rofyllda kluckandet och småknirkandet från tamparna... Underbart! För att inte tala om när det regnar och smattrar sådär hemtrevligt. Hörs det att jag trivdes? Längtar tillbaka lite nu faktiskt!

Men nu ska jag gå och göra färdigt min SMAJ som legat på tork under natten! Och så ska jag ju fota den och en till.. Vänta er fler inlägg under dagen mao! :-)

torsdag 18 augusti 2011

Bara för att jag kan...

Japp, förut idag när jag skulle göra inlägg funkade det ju inte alls... Men nu så! Maken sussar bredvid mig i soffan och barnen ligger i sina sängar. Då kan jag ju lika gärna fortsätta sitta vid datorn?! ;-)
Jag kom på att jag har lite ovisade layouter. Den första gjorde jag någon gång i våras, vet inte varför jag har glömt bort att blogga den, men här är den iallafall! Handlar om när lillprinsen hade vattkoppor i vintras. Då var han lite ynklig! Utom när den intet ont anande mamman gav honom Tavegyl... Andra barn (och vuxna) brukar bli trötta av det, men Ville blev tok-pigg! Han stod och dansade i soffan till "Lazy town" en kväll vid 23-hugget... När jag insåg sambandet fick han inget mer Tavegyl kan jag säga!


Prickig korv som håller om sin nalle! <3 Blommorna är egenhändigt gjorda av silkespapper och washitejp.
Nästa LO gjorde jag till Skrotboken som hade tema "det goda livet", hoppa gärna dit och kolla de andras snygga tolkningar också!! Min LO handlar om mitt LCHF-ande och lyckan av att få mumsa i sig lite mörk choklad ibland... :-)


Lite mörkare än jag brukar scrappa, men det är ju också trevligt ibland... Älskar de där Bo Bunny pappren, de är ju sååå snygga!
Nähää, nu kanske jag skulle gå och scrappa lite istället för att sitta och häcka här.

SMAJ v.33

Tro't eller ej men idag har jag gjort en SMAJ (Skrotbokens mini art journal för er som inte hört förkortningen tidigare)!! Tog mig an veckans ord: rensa. Det var just vad jag gjorde i garderoben när jag hittade en liten metalltag som gav mig idén till mitt kort. Men vi kan börja med att jag på förmiddagen gjorde en tavla av aluminiumtejp efter inspiration från Tesa .
Så här blev tavlan:


Inte så illa för att vara första försöket om jag får säga det själv... ;-) När jag nu gjort klart tavlan fick jag ju såklart blodad tand och det var då jag gjorde mitt SMAJ-bidrag. (Lång historia för att komma hit... ;-) )

Var lite skeptisk till att dymo-texten skulle synas, men det gör den ju faktiskt!! Himla trixigt att peta runt kanterna utan att tejpen går sönder måste jag säga, men det kanske man blir bättre på om man gör flera...
Och för att det inte skulle bli orättvist blev jag ju tvungen att göra en tavla till Stellas rum också, men den har jag inte fotat än, så den får ni inte se idag!

onsdag 17 augusti 2011

Broar...

Förra veckan hade jag en LO med på Skrotboken i ett inlägg om broar. Jag gjorde en liten kärleksförklaring till Stella:


Kladdade loss med mister hej vilt... Versen har jag skrivit på remsor av washitape, refrängen fick bli med thickers och minialphas... Älskar det här fotot på min stora lilla tjej, hon ser så fundersam ut. Jag hade jätteroligt när jag gjorde den här layouten. Hade från början tänkt att den skulle bli väldigt enkel, men ju mer jag satte dit dessto roligare var det! ;-)


Nu tror jag att jag har ägnat tillräckligt med tid till datorn för den här förmiddagen... Måste nog aktivera lillprinsen lite. Storasyster har sovit hos farmor inatt, så han har mamman för sig själv. Det värsta är att jag är så förkyld, så jag orkar inte göra så mycket... Men en promenad förbi lekparken borde ju vara genomförbart!

Får se om det blir några inlägg till idag... Hahaha!




Ny blogg!


Har funderat ett tag och äntligen kommit mig för att byta blogg. Tyckte det var lite meckigt på blogg.se och hoppas det ska fungera bättre här! Kommer nog ta ett tag innan jag får kläm på det och får det som jag vill... Men jag har ingen brådska dock! :-)
Idag tänkte jag visa en LO som jag gjorde till förra veckans skiss på Swe scrapbook. Jätterolig och annorlunda skiss och så här blev min tolkning:


Den här gången var det visst extra svårt att få med färgerna korrekt, men det får duga!


Det var väl allt för den här gången! Nu ska ägna förmiddagen åt att försöka förstå mig på den här bloggen... ;-) Imorrn börjar jobbet igen efter min lediga bonusvecka. Stella börjar förskoleklass och imorrn är premiärtur med skolbussen! Mkt spännande!! :-)